Egyre többször terelődnek családi, baráti beszélgetéseink a magas energiaárak híreinek hatására aggodalmat, szorongást keltő társalgásba. Mindenki keresi a jó megoldást, a kiutat a világpiaci árak nyomása alól. Van egy jó hírem, van megoldás! Ez pedig nem más, mint a napelem!

Tarts velünk és mindent elmagyarázunk, hogy minél több pénz maradhasson a családi kasszában és végre ne keljen félni a villanyszámla borítékának a felnyitásától, mindezt ráadásul úgy, hogy közben környezetbarát módon juthatsz áramhoz példát mutatva a felnövekvő generációk számára.

Manapság mindenhez áram kell…

Ha végigtekintünk háztartásunkon, rá kell döbbenünk, hogy szinte minden árammal működik. Természetesen tudunk ügyeskedni, ha például energiatakarékos izzóra cseréljük a régi hagyományos égőket, de kiemelkedő fogyasztáscsökkenés ezzel sem érhető el, sőt egyszer eljutunk arra a pontra, hogy már nem tudjuk tovább csökkenti áramfelhasználásunk otthonunkban. Mit tegyünk? A válasz egyszerű! Termeld meg magadnak az áramot, építsd ki saját napelemes rendszered!

Napunk még több száz-, ezer-, sőt millió évig itt lesz számunkra és szolgáltatni fogja nekünk az életet adó napfényt, miért ne használnánk ki? A gazdaságos, energiatakarékos élet itt van egy karnyújtásnyira, hogy több százezreket spórolj a rezsiszámládon!

De mi is az a napelem és hogyan működik?

A napelem leegyszerűsítve egy olyan eszköz, amely a beérkező nap sugárzását elektromos árammá alakítja át. A napelemed teljesítményét természetesen több tényező is meghatározza, mint például a napelem mérete, típusa, a napsugárzás erőssége, a fény hullámhossza, valamint a beesési szöge. A megtermelt árammennyiség függ természetesen az évszaktól, a földrajzi elhelyezkedéstől, attól, hogy nappal vagy éjszaka van. Napelemünk egyik legfontosabb eleme, a lelke, az invertel, fő feladata, hogy a napelemből érkező egyenáramot váltóárammá alakítsa, amelyet már háztartásunkban is fel tudunk használni.

Természetesen, mint minden beruházás, kezdetben a napelem rendszer is kiadásokkal fog járni, sőt megtérüléséhez is időre lesz szükség, hogy végezetül Te is a boldog napelem tulajdonosok táborába léphess és megtapasztalhasd a korlátlan szabadság érzését, amelyet a világpiaci áraktól való függetlenség nyújthat, hiszen a napelem rendszer segítségével nem kell a szolgáltatótól venni az áramot, mivel azt mi magunk termeljük meg.

De mégis hogyan fogsz tudni spórolni a napelemmel?

A helyzet nagyon egyszerű, a hálózatra kapcsolt rendszerek esetében szükséges egy speciális, oda-vissza mérő villanyóra beszerzése. Ez a villanyóra nem csak a vételezett, hanem a rendszerbe betáplált energiát is tudja mérni. A szolgáltatót törvényi szabályozás kötelezi arra, hogy a hálózatba betáplált áramot ki kell fizetnie. Napelemünk pedig ettől a ponttól fog számunkra spórolni, illetve beruházásunk megtérülni.

A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy év végén fogunk kapni egy szaldós elszámolást, amelyben látni fogjuk a mi betáplált mennyiségünk, illetve a fogyasztott áramunkat, aminek a különbsége ideális esetben nullára fog kijönni. Tehát elmondhatjuk, hogy az egész éves villanyszámlánkat sikerült megspórolnunk!

Ugye milyen remekül hangzik? Kérd árajánlatunk még ma és hagyd hátra a szorongást, legyél Te is napelem rendszer tulajdonos!