Építészeti tervezés

Komplex építészeti tervezés időtakarékosan, precízen és
idegeskedés nélkül!

Ajánlatkérés

Építészeti tervezés

Komplex építészeti tervezés időtakarékosan, precízen és
idegeskedés nélkül!

Ajánlatkérés

Bízd szakértő csapatunkra könnyűszerkezetes otthonod építészeti tervezését!

Az LSH Készházak Zrt-nél a HÉSZ és az OTÉK követelményeinek alapos ismeretei alapján vállaljuk új épületek, illetve 50 nm²-t meghaladó építmények bővítésének tervezését a szükséges szakemberek bevonásával, megbízóink igényeinek megfelelően.

Bízd szakértő csapatunkra könnyűszerkezetes otthonod építészeti tervezését!

Az LSH Készházak Zrt-nél a HÉSZ és az OTÉK követelményeinek alapos ismeretei alapján vállaljuk új épületek, illetve 50 nm²-t meghaladó építmények bővítésének tervezését a szükséges szakemberek bevonásával, megbízóink igényeinek megfelelően.

Hogyan készülnek a tervek?

1. Konzultáció

Mindenek előtt tollat és papírt ragadunk és alaposan átbeszéljük az igényeidet részletekig menően, hogy vázlatok formájában, de magad előtt láthasd álmaid otthonát, nyaralóját. Ezt követően a helyrajzi szám alapján körültekintően felmérjük a lehetőségeket a helyi építkezési szabályok szerint, hogy megvalósítható-e az építkezési területen mindaz, amit szeretnél.

Még nincs meg az építési telked?

Válaszd egyszerű építészeti konzultáció szolgáltatásunkat, hogy biztosan olyan telket válassz, amelyen megvalósíthatóak az elképzeléseid!

Részletekért kattints ide!

2. Valósághű térkép elkészítése

Ha a konzultációt követően mindent rendben találtunk, kikérjük a földhivataltól a földhivatali térképet, amely alapján kiméretjük az építkezési telek határait és annak elrendezését GPS koordináták alapján geodéta (földmérő) szakemberrel. Ezzel egy valósághű térkép kerül a birtokunkba, amelyre már pontosan lehet tervezni.

3. Tömegvázlat tervezése

A tervezési alaptérkép alapján már elegendő információ áll rendelkezésünkre ahhoz, hogy elkészüljenek a tömegvázlatok. Ekkor már elkészíthetjük házad alaprajzát és homlokzati terveit a rétegrendek kidolgozása nélkül, hogy ha szükséges, utána még könnyen tudjunk rajta módosítani.

4. Főépítészeti/építészeti konzultáció

Ahhoz, hogy a lehető leghamarabb megkezdődhessen az építkezés, előzetes jóváhagyást igénylünk, amely még nem a végleges engedélyeztetési- vagy bejelentési igény, viszont fény derülhet olyan korlátozásokra, amelyeket még a HÉSZ és az OTÉK sem tartalmazott. A folyamatnak ez egy biztonsági lépcsőfoka, amellyel nagyobb biztonsággal nyújthatjuk be a kérelmet az engedélyeztetésre vagy kezdeményezhetjük a bejelentést.

5. Elkészülnek a végleges tervek

A statikus, az épületgépész, az épületvillamossági mérnökök, a belsőépítész és minden fontos szakember bevonásával elkészülnek a végleges tervek, amelyek alapján az építkezés precízen megvalósítható az aktuális szabályzatoknak megfelelően. Ezek a dokumentumok már benyújthatóak a hatóságoknak.

TervOtthon

Miért érdemes velünk tervezned?

Ajánlatkérés

Kik vesznek részt a tervezésben?

Az építészeti tervező az a személy, aki végigkísér az építészeti tervezés teljes folyamatán. Tartja a kapcsolatot és ellenőrzi azoknak a szakembereknek a munkáját, akiket a tervezés folyamatába be kell vonni. Ezen felül ő intézi a hatóságokkal kapcsolatos teendőket és adminisztrációs kötelességeket is, és hozzá fordulhatsz a tervezéssel kapcsolatban bármilyen felmerülő kérdéseddel.

A statikus készíti a statikai tervet, ő felel az épület tartószerkezetéért azok alapján az elképzelések alapján, amelyeket az építésszel korábban már egyeztettél.

Az épületgépészeti terv tartalmazza a víz-, a gáz-, a fűtés és hűtés rendszereinek megtervezését. Az épületgépészhez kell fordulni, ha például megújuló energiát szeretnél felhasználni, sőt, a külső közművek építési terveiért is ő a felelős.

Az épületvillamossági tervező a fogyasztási igényeknek megfelelően tervezi meg az épület villamoshálózatát. Az épületvillamossági tervezőnek nagyon pontos képet kell kapnia arról, hogy milyen jelenlegi és jövőbeli eszközöket kell elbírnia a rendszernek ahhoz, hogy később ne kelljen újratervezni, bővíteni a hálózatot. Érdemes azokat az eszközöket is számba venni, amelyeket a távoli jövőben szeretnél megvalósítani.

A belsőépítész és a lakberendező két teljesen más szakterület, mégis szinkronban kell együttműködniük. A lakberendező a már meglévő tereknek a dekorációjával foglalkozik (ide sorolva például 3D-s látványtervekeket vagy a konyhabútor tervezést is), míg a belsőépítész a falak elrendezésétől kezdve számos átalakítást kezdeményez, amelytől komfortosabb lesz a belső tér. Természetesen mindezt az igényeid alapján, a statikussal szorosan együttműködve.

Egy gondosan megtervezett kert esztétikai és funkcionális szempontból is fontos szerepet kap. Ideális esetben a kert tökéletes összhangban van a telken elhelyezkedő épületekkel, úgymond egységet alkot velük.

Az automatikával foglalkozó szakember kamerarendszerek, mozgásérzékelők, füstérzékelők, kerti munkálatok automatizálása és rengeteg olyan hasznos, időt megtakarító eszköz beépítésének tervezésével foglalkozik, amelyek ma már kisebb ráfordítással elérhetőek és modernebbé teszik otthonodat.

Egyszerű bejelentés vagy építkezési engedély?
Mire lesz szükséged és mi a különbség?

Egyszerű bejelentés

Mit jelent?

Egyszerű bejelentés

A legtöbb lakóépület építkezése egy egyszerű bejelentéssel megkezdhető, amelynek azonban van néhány feltétele, mint például négyzetméter korlát. Ha elegendő a bejelentés, akkor a benyújtást követően a hatóságnak 16 nap áll rendelkezésére, hogy felülbírálja a kérelmet és elutasítsa. Ha ez nem történik meg, akkor az építkezés zöld utat kap és megkezdődhetnek a munkálatok.

Építkezési engedély

Mit jelent?

Építkezési engedély

Ha valamilyen okból nem elegendő az egyszerűsített bejelentés, akkor is alapvetően ugyanazokra a tervezési dokumentációkra van szükség, azonban mellékelni kell a kiviteli terveket is. Ebben az esetben a szakhatóságnak nem 16 napja van elbírálni a kérelmet, hanem meg kell várni az engedélyüket. Ha elfogadták, csak abban az esetben kezdődhet meg az építkezés.

Ha elkészültek a tervek, kezdődhet az építkezés!

Az LSH Készházak Zrt-nél a tervek elkészítésén túl komplex kivitelezést is vállalunk! Ha velünk készíttetted a könnyűszerkezetes házad terveit, rengeteg időt megspórulunk, hiszen a tervezésnél közreműködő szakembereink tökéletesen ismerni fogják a ház dokumentációit.

Ajánlatkérés

30-84 m² között

1.260.000 Ft

84 m² fölött

15.000 Ft / m²

E-Napló megnyitása

35.000 Ft

Tervezési térkép készítés

120.000 Ft-tól

Talajmechanikai vizsgálat

350.000 Ft-tól

*az itt feltüntetett árak bruttók, továbbá kizárólag LSH Készház vásárlása esetén érvényesek.

Gyakran felmerülő kérdések

Ideális esetben mindössze eggyel, sőt, személyes konzultáció is általában egy szokott lenni. A további egyeztetéseket ügyfeleink igényei alapján, de a legtöbbször online, elektronikus levelezésen keresztül folytatjuk.

Ötletekkel, elképzelésekkel. Megállapodást követően az ügyintézés kapcsán semmi más dolgod nem lesz.

Az egyszerű bejelentés esetén 2-3 hónapra kell számítani. Amennyiben építési engedélyre van szükség, az elsősorban a hatóságokon múlik, ez általában a gyakorlatban 3-6 hónapot szokott jelenteni.

Az LSH Készházak Zrt-nél kivétel nélkül minden építészeti terv elkészítését vállaljuk. Akár 3D-s látványterveket, belsőépítészeti terveket is kérhetsz tőlünk, mindenről gondoskodunk, amit szeretnél.

A tervezés komplexen minden terv elkészítését, hatóságokhoz való benyújtását tartalmazza, amely az építkezés megkezdéséhez szükséges.

A fenti tervezési áraink a tervezési alaptérkép és a talajmechnaikai vizsgálat árait nem tartalmazzák.

A tervek elkészítése sok magas kvalitású szakember bevonásával jár, akik komoly felelősséget vállalnak munkájukért. Az árajánlat tartalmazza a megbízott szakemberek munkadíját, az ügyintézés költségeit is, a felelősségbiztosításukat és a magas minőséget.

A tervek elkészítését minden esetben megelőzi a telek felmérése, a valósághű térkép elkészítése GPS koordináták alapján, geodéta bevonásával. Így egy olyan alap kerül a birtokunkba, amelyre már nyugodtan lehet tervezni. Ezen felül kivétel nélkül alaposan ellenőrizzük, hogy mit enged és mit nem a HÉSZ (helyi építési szabályzat) és az OTÉK (Országos Településrendezési és Építési Követelmények).

Alap esetben nem tervezési kitétel, de igény esetén az építész tervezőink szívesen csinálnak helyszíni bejárást a leendő építés helyszínén.

A tervezési folyamatba külső mérnököket, mint tanácsadókat szívesen látunk, viszont az adott szakági tervek elkészítését nem tudjuk kiengedni a kezeink közül, mivel a szakági tervezők általában egy csapatban egy munkán dolgoznak egyszerre. Ennek megfelelően az ár sem tud csökkeni.

A legtöbb kommunikáció online, e-mailen keresztül vagy telefonon történik. Személyes konzultációra ritkán, legtöbbször csak egyszer van szükség a tervezés teljes folyamatában.

Nem, ez minden esetben megrendelői feladat. Magyarországon óradíj alapon sok cég vállal közmű ügyintézést, amit nem javaslunk 1-2 lakásos beruházásoknál, mivel a eltérő szolgáltatói igények miatt nagyon nehéz előzetesen felmérni, hogy 2 vagy 30 munkaóra alatt lehet elintézni egy adott szolgáltatónál a közművesítést.

A tervezési szolgáltatásunk ezt a tevékenységet foglalja magába, egyszóval a kérdésre a válasz: igen.

Megrendelés