Építési telek előminősítés – Építészeti konzultáció

Telekvásárlás előtt állsz vagy már megvan az építési telked, de nem tudod, mit építhetsz rá?
Menj biztosra, bízd ránk az építési telked lehetőségeinek feltérképezését!

Megrendelem a szolgáltatást

Milyen esetekben érdemes igénybe venni a szolgáltatást?

Ha még nincs építési telked, de már tudod, hogy mit szeretnél.

A telekvásárlás sok buktatót rejt magában, éppen ezért nagyon körültekintőnek kell lenni ahhoz, hogy az elképezéseket ne húzzák keresztbe az előre nem látott akadályok. Az üzletből való kihátrálás vagy a telek továbbértékesítése nehézkes és rengeteg időveszteséget, bosszúságot okoz. Éppen ezért azt javasoljuk, ne kapkodd el a vásárlást, mindenképpen bizonyosodj meg róla, hogy valóban alkalmas-e a telek arra a célra, amit szeretnél. 

Ha nagyon ígéretesnek tűnik a vétel és tartasz tőle, hogy lemaradsz az üzletkötésről, van rá lehetőség, hogy egy kisebb mértékű foglalóval biztosítsd a vásárlást. Természetesen ez is kockázattal jár, de ha a felmérést követően meggondolod magad és a foglalót elveszted, akkor is sokkal kisebb veszteség ér, mintha a teljes vételár kifizetése után derülne ki, hogy a telek alkalmatlan a céljaid megvalósításához.

Ha már van építési telked és határozott igényeid vannak.

Ideális esetben az elképzelések kompromisszumok nélkül vagy minimális újragondolással megvalósíthatóak. Sajnos azonban előfordulhat, hogy a telek tulajdonságai (talaj összetétele, lejtése, szomszédok építményei például) vagy a HÉSZ és az OTÉK követelményei miatt a tervek egy részét át kell formálni vagy le kell mondani róluk. Azonban fontos megjegyeznünk, hogy sokkal előnyösebb, ha ez még a tervező szakemberek bevonása előtt derül ki nagyobb időveszteség és kiadás nélkül.

Az egyeztetések után pontos képed lesz arról, hogy milyen lehetőségek érhetőek el az építési telken és ezek alapján már tudatos döntést hozhatsz arról, hogy az elérhető lehetőségek közül választasz vagy inkább másik telket nézel. Az építési telekben rejlő potenciálok pontos ismeretében az továbbértékesítés is könnyebb, hiszen célzottabban tudod meghirdetni.

Ha már van építési telked és szeretnéd tudni, milyen lehetőségeid vannak.

Ez talán a legelőnyösebb kiindulási helyzet, amikor az igények rugalmasabbak vagy ügyfelünknek befektetési céljai vannak. Saját célú építkezési szándék esetén ritkábban jár lemondásokkal, befektetés esetén pedig igyekszünk megtalálni a leginkább, leggyorsabban és legkönnyebben megtérülő opciókat.

Ebben az esetben is a helyrajzi szám alapján dolgozunk, körültekintően megvizsgáljuk a HÉSZ és az OTÉK kikötéseit és a telek adottságait, a konzultáció végén pedig árajánlatot is adunk a tervezésre, illetve akár a komplett házra is a gyártástól a kivitelezésig.

Szükségem van a szolgáltatásra!

Amennyiben komplex építészeti tervezésre van szükséged, válaszd Készház tervezés szolgáltatásunkat!

Az LSH Készházak Zrt-nél a HÉSZ és az OTÉK követelményeinek alapos ismeretei alapján vállaljuk új épületek, illetve 50 nm²-t meghaladó építmények bővítésének tervezését is a szükséges szakemberek bevonásával, megbízóink igényeinek megfelelően.

Igényfelmérő űrlap

Egy egyszerű űrlap kitöltésével megküldöd számunka a helyrajzi számot/számokat.

Igényfelmérő űrlap

Kitöltöm az űrlapot

Mire számíthatsz az építészeti konzultáción?

Az építészeti konzultáció általában egy órát vesz igénybe heylrajzi számonként. Amennyiben több építési telek is van, amit szeretnél, hogy megvizsgáljunk, természetesen ebben az esetben is számíthatsz szakértelmünkre!

Konzultáció díja

Az építészeti konzultáció egyszeri költsége bruttó 99.000 Ft/helyrajzi szám.

A szolgáltatás teljes költségét elengedjük, illetőleg szerződéskötés esetén levonjuk az LSH Készház építészeti tervezés és/vagy kivitelezés árából.
Igénybe veszem a szolgáltatást!

Gyakran felmerülő kérdések

A konzultáció megkezdéséhez elegendő a helyrajzi számokat megküldened részünkre.

Természetesen több helyrajzi számra is igénybe vehető a szolgáltatás. A konzultáció díja egy helyrajzi számra vonatkozik.

Teljes egészében online zajlik.

A konzultációhoz nem szükséges ellátogatnunk a telekre, ugyanis minden szükséges információ rendelkezésre áll a helyrajzi szám alapján.

Megrendelés