Miért lehet jó önnek a napelem?

Ha fontos önnek környezetvédelem és a megújuló energia, továbbá a legfontosabb, hogy csökkentse, illetve lenullázza villanyszámláját, akkor a legjobb helyen jár. Magyarországon a napsütéses órák száma viszonylag magas, ezért hatékony megoldás lehet a napelemek telepítése. A megtérülésre akár már, 5-6 éven belül számítani lehet.

Az alternatív energia felhasználása napjainkban egyre inkább előtérbe kerül. Az energiaárak emelkedése szinte elkerülhetetlen a jelenlegi helyzetben. Még nem késő döntést hozni a költségek csökkentése érdekében.

Az anyagi előnyökön kívül a környezetünk védelme érdekében is sokat tehet a tiszta energia felhasználásával. A károsanyag kibocsátás hatására a globális felmelegedés erősödik a Földön. Ennek hatásait már most is érezhetjük, de hosszú távon még súlyosabb következményekkel kell számolnunk. A napelemek működésük során nem bocsátanak ki semmilyen mellékterméket. Mivel a napsugárzás kifogyhatatlan, ezért megújuló energiaforrás.

Kulcsrakész, komplett napelemes rendszert tudunk önnek biztosítani, teljeskörű ügyintézéssel, a tervezéstől a kivitelezésig.

Hogyan működik a napelem?

A napelem fő alkotóeleme a szilícium, amely a természetben nagy mennyiségben megtalálható. A nap elektromágneses sugárzása a félvezetőben szabad töltéshordozókat hoz létre, amelynek hatására a napelem cella fém elektródáján feszültségkülönbség keletkezik. Az így előállított egyenáram akár akkumulátorokban tárolható vagy áramszolgáltató által elfogadott napelemes inverterrel 230 V-os váltakozó árammá alakítható és visszatáplálható a közcélú hálózatba.

A napelem panel tehát a nap sugaraiból egyenáramot állít elő. Ez önmagában nem lenne elég, nem tudnánk felhasználni, mivel a házban váltóáram van, továbbá minden elektromos eszköznek váltóáramra van szüksége először. Ezért van szükség magára az inverterre, amely egyenáramból váltóáramot tud létrehozni, átalakítani.

A váltóáramot már a háztartás berendezési is feltudják használni, a többletet pedig vissza tudjuk táplálni a rendszerbe.

Ezután nincs más dolgunk, mint kihasználni a napelem tisztán megújuló energiaforrását, és “lenullázni” a villanyszámlát. A napelem rendszer minden napsütéses másodpercben termelni fog.

A napelemes rendszer felépítése

Hosszú távú értéket teremtünk

A napelem egy garantáltan megtérülő befektetés!

A beruházás költségeinek megtérülése az energiafelhasználás mértékétől, A napelem élettartama pedig típustól is függ.

A kiforrott technológiával épített napelemek élettartama magasabb lesz.

 • Monokristályos napelem – gyártási garancia 25 év, élettartam legalább 30 év.
 • Polikristályos napelem – gyártási garancia 25 év, élettartam legalább 30 év
 • Vékonyrétegű napelem – gyártási garancia 10-15 év, élettartama legalább 15 év
 • Hibrid napelem – gyártási garancia 15-20 év, élettartama legalább 25 év

A napelem tartószerkezetének élettartama elérheti a 30 évet is, ha megfelelő szaktudással rendelkező, megbízható kivitelező készíti el. Az inverterekre a legtöbb gyártó általában 1-5 év garanciát ad. Az inverterek ára a napelemes rendszer teljes összegének 15-20 százalékát is kiteheti, de biztató, hogy a jelenlegi inverterek
élettartama akár 25-30 év is lehet.

Hosszútávú értéket teremtünk

A napelem egy garantáltan megtérülő befektetés

DÍJMENTES KALKULÁTOR
DÍJMENTES KALKULÁTOR

Megvalósítás lépései

Napelem rendszer kalkulátor

  VEZETÉKNÉV *
  KERESZTNÉV *
  EMAIL CÍM *
  TELEFONSZÁM*
  MEGYE *
  VÁROS *
  UTCA, HÁZSZÁM *
  HAVI VILLANYSZÁMLA (FT / HÓ) *
  FIZETÉS MÓDJA *

  MIKOR TERVEZIK A KIVITELEZÉST? *

  EGYÉB INFORMÁCIÓK:

  Gyakran ismételt kérdések

  A SZALDÓ és BRUTTÓ elszámolás közti különbségek

  A szaldó elszámolás havi és éves elszámolásként is igénybe vehető, az elszámolás alapja a fogyasztott és a hálózatra termelt áram mennyiségének különbsége (kWh-kWh) . Az igazi előnyt az éves elszámolás jelenti, hiszen így jól kiegyenlíthető az átlagos napos órák számának változása.

  Fontos tudni, hogy elszámolási formától függetlenül, a hálózatra termelt áramot a szolgáltató jóval alacsonyabb áron veszi át, mint amennyiért mi vesszük tőle. Szaldós havi elszámolásnál így jóval kevesebbet ér majd a nyári túltermelésünk mint a téli plusz áram igényünk, de ha a nyári plusz termelésünket télen „fogyasztjuk” le, nem kell a szolgáltatói áron megvennünk az áramot.(Ha éves szinten többletet termelünk az a szolgáltató természetesen megtéríti nekünk.)

  A bruttó elszámolásnál nem kWh-kWh alapú lesz az elszámolás, a túltermelést egy meghatározott áron fogja átvenni a szolgáltató ami minden bizonnyal jóval alacsonyabb lesz mint ami a hálózatról vételezett áram ára, így elszámolási gyakoriságtól függetlenül a fogyasztásunkon felüli termelésünk jóval kevesebbet fog érni mint éves elszámolású szaldó esetén érhet, mivel a túltermelésünket nem tudjuk tartalékolni, és később „beváltani” fogyasztásra.

  Kell-e az árajánlatért, felmérésért fizetnem?

  Határozottan nem. Az első pont amikor fizetni kell az az elvi hozzájárulás igénylése, amennyiben annak ügyintézését cégünk végzi.

  Honnan tudom mekkora napelem rendszerre van szükségem?

  Amennyiben megadja az éves fogyasztását – vagy pedig azt a fogyasztást amit ki szeretne váltani napelemmel -, úgy szakértőink pontosan kiszámolják, hogy mekkora napelem rendszerre van szüksége.

  Mikor lesz Forintra pontos az árajánlat?

  Az árajánlatot követően 2 munkanapon belül szakértő kollégánk díjmentes felmérést végez önnél, ahol felméri a pontos igényeket, meglévő tetőt, tájolást, szükséges eszközöket és alapanyagokat. Amennyiben szükséges úgy ezen a ponton pontosítjuk az ajánlatot.

  Az otthonfelújítás támogatást igénybe tudom-e venni?

  Igen.

  Az otthonfelújítás támogatás esetén nekem kell megfinanszírozzam a rendszert?

  Igen.

  A 10 éven felüli gyártói garancián kívül tudok kiegészítő garanciát vásárolni?

  Igen.

  Napelem biztosítást tudok igényelni a telepítéssel együtt?

  Igen.

  LSH Készházak – Ötlettől a kész házig

  “Megtöltjük a világot gondosan épített, fenntartható és komfortos otthonokkal, a lehető legmegfizethetőbb áron, hogy minél többen megengedhessék maguknak.”

  KAPCSOLAT

  Ne habozz, vedd fel velünk a kapcsolatot még ma!