Az élet minden területén keressük a tartós dolgokat, amelyek adott esetben akár örök időkre kiszolgálnak. Főképp igaz ez azokra a termékekre, amelyekbe többet kell befektetni, mint például egy lakóház.

Sokszor merül fel Megrendelőink részéről, hogy az LSH Készházak mekkora élettartammal bírnak, dacára, hogy ilyen hihetetlen gyorsan elkészülnek. Fontos kiemelni, hogy ezek a házak nem azért készülnek el gyorsan, mert kimaradnak belőle olyan elemek, amelyek a tartósságát szolgálnák. A gyorsaság éppen ellenkezőleg, a modern technológiának köszönhető.

Mivel nagyon sok elem elő van készítve, hogy már csak a helyére lehessen illeszteni, ezért minimálisra csökkenthető az összeszerelési munkálatokra fordított idő. Hozzá kell tenni, hogy a gyártósor nem csak a kivitelezési idő rövidségével kedvez, hanem sokkal pontosabb, precízebb illesztéseket garantál.

Ahhoz, hogy egy épület tartós legyen, a megfelelő technológia mellett a minőségi anyagok felhasználására is ügyelni kell. Ennek a kettőnek az összessége eredményezi, hogy akár még a dédunokák unokái is ugyanabban a házban tervezhessék jövőjüket.

Végül egy harmadik fontos dolog a megfelelő tervezés. Tervezésnél nem csak a kényelmet, a praktikusságot, az esztétikát kell figyelembe venni, hanem a környezeti, területi adottságokat is. Érdemes megvizsgálni, hogy az adott település, illetve a telek közvetlen környezete milyen környezeti hatásoknak van kitéve, amelyekre esetlegesen érdemes jobban felkészíteni a lakóházat.

A könnyűszerkezetes épületek igen hosszú múltra tekintenek vissza, magát a technológiát legalább 10.000 évesnek emlegetik és nem véletlenül alkalmazzák még ma is. A világ legrégibb könnyűszerkezetes épületeként a Japánban található Horyuji templomot tartják számon.

Mit gondolsz hány éves ez a ma is ép faszerkezetes épület?

Több, mint 1300 éves. Precíz kivitelezéssel, minőségi anyagok használatával a moduláris könnyűszerkezetes házak élettartama tehát igen hosszú lehet. Az LSH Készház-nál a ház szerkezetére és a falakra 10 éves garanciát vállalunk. A beépíthető elemekre a partnereink vállalják a garanciát, viszont minden esetben csak minőségi, ellenőrzött termékeket engedünk beépíteni.

Természetesen egy dolog megépíteni a házat, azonban a karbantartás is nagy figyelmet kell fordítani. A főbb karbantartási munkálatokról korábbi cikkünkből tájékozódhatsz röviden.

2023.02.24.