Talán már senkinek nem idegen az okosotthon fogalma, amely olyan ingatlanokat foglal magába, amelyekben a modern eszközök és készülékek távolról vezérelhetők okostelefonról, vagy más internetre csatlakoztatott eszközről.

Egy konkrét példával élve az otthoni fűtést akár a Föld másik feléről is elindíthatjuk néhány gombnyomással.

Az okosotthonok egyik legfőbb előnye a kényelem.

Például a kanapén fekve lehet szabályozni a levegő hőmérsékletét. A világítást tetszőlegesen be lehet állítani anélkül, hogy felkelnénk. Az okosotthon technológia segítségével életünk könnyebbé válhat, ezen kívül energiamegtakarítás is elérhető vele.

Azért is különleges, mert gyakran csak egyetlen eszköz szükséges hozzá, hogy vezérelhetőek legyenek a lakásban levő eszközök, készülékek.

Egyetlen működő internetkapcsolattal rendelkező okostelefonnal teljes irányítás alá vehető a ház. Akár több beállítást is lehet módosítani a házban, miközben a helyiségek közül csak egyben tartózkodunk.

Az idő a legnagyobb kincsünk, amelyből rengeteget meg lehet takarítani az okos megoldásokkal. Például munkából hazafelé menet már előre be lehet állítani a készülékeket, amelyeknek a használatára szükség lesz majd, ha hazaérsz. Lehet ez nyári időszakban a légkondicionáló berendezés, vagy télen a fűtőrendszer.

Az életminőség javulhat, hiszen az okosotthonok üzemeltetése egyben biztonságérzetet is jelent.

A lakásban előforduló hiba diagnosztizálása is megoldott az okos otthonokban. Ha a lakásban valami nem úgy működik, ahogy kellene, a rendszer küldeni fog egy értesítést a lakás tulajdonosának vagy éppen betörés esetén a tulajdonos értesítést kap okostelefonjára, hogy illetéktelen személy tartózkodik az ingatlanon.

Ez azért is hasznos, mert a rendőrség időben ott lesz és nagyobb eséllyel lehet a károkozót azonosítani.

Az LSH Készházak kiválóan alkalmasak az okosotthon megoldásra. A ház gyors kivitelezése után a minden nap használt okos megoldások is előnyt jelenthetnek a tulajdonosok számára.

Kép forrása: Canva.com