A különféle rágcsálók, bogarak és rovarok rengeteg kárt tudnak okozni a házban.

Amikor az egerek apró lábainak neszét meghalljuk, amint a tetőgerendák között osonnak, teljesen jogosan aggódunk. A rágcsálók nem csak a fát, a szigetelést rághatják meg, de komoly károkat tehetnek a ház villamoshálózatában is. Emellett sajnos különböző betegségeket is terjesztenek, amelyek a lakók egészségét fenyegetik – ez egyébként nem csak a rágcsálókra, hanem minden más kártevőre jellemző.

A rágcsálókat viszonylag könnyű észrevenni, ha befészkelték magukat a házba, de sajnos vannak olyan kártevők is, amelyeket sokszor csak akkor vesz észre az ember, ha már nagy a baj. Ilyen például a szú, de nagyon gyorsan, óriási károkat tudnak okozni a darazsak vagy például a hangyák is, amelyek járatokat ásnak maguknak a fa belsejében.

Fontos még megemlíteni a gombákat is, amelyek talán a legsúlyosabb kárt tudják okozni a ház szerkezetében, hiszen nem csupán rágásnyomokat hagynak maguk után, hanem konkrétan bomlasztó folyamatok zajlanak a fa szerkezetében.

A kártevők kilakoltatása nagy terhet tud jelenteni, éppen ezért mindinkább a ház kivitelezésénél kell törekedni arra, hogy megelőzzük a megjelenésüket.

Akik az LSH Készházak mellett döntenek, ilyen tekintetben is biztonságban érezhetik magukat.

Nagy figyelmet fordítunk rá, hogy a házakba kizárólag olyan faanyag kerüljön beépítésre, amelyek egészségesek és tartósak. Az általunk használt keményfák nem csak a kártevőkkel szemben ellenállóbbak, de az időjárási viszonyokat is jobban állják.

Szigorúan vesszük, hogy a faanyag kellőképpen ki legyen száradva. A nedves fa több tekintetben is potenciális veszélyforrás. Egyrészt száradásnál változik a térfogata, másrészt például könnyebben megtelepszenek rajta a kártékony gombák.

Az LSH Készházakba beépítésre szánt elemeket, legyen az fa vagy bármi más építőanyag, minden esetben ellenőrzött, megbízható forrásból szerezzük be. A faanyagról minden esetben tanúsítványt (teljesítménynyilatkozatot) állíttatunk ki, ami igazolja a megfelelő minőséget.

Emellett nagy figyelmet fordítunk a faanyagvédelemre, olyan védőszerek alkalmazására, amelyek távoltartják a nem kívánt vendégeket Ügyfeleink otthonaitól.

Az LSH Készházak további előnye, hogy a modern gyártási technológiának köszönhetően nagyon pontosak az illesztések. Így az elkészült házak mentesek az olyan résektől, amelyeken keresztül kártevők nagyon könnyen be tudnának jutni az épületbe.

Kép forrása: Canva.com