Kulcsfontosságú kérdés házépítésnél, hogy milyen anyagból készül a falazat, amely nem csak az energiahatékonyságot határozza meg, de a mindennapi közérzetet is. Ha egymás után meglátogatnál egy vályogból készült házat, egy tégla házat, egy panel lakást és egy moduláris házat, mindegyik esetben más-más tapasztalatról számolnál be. Hogyan néz ki az LSH Készházak falazata?

Az LSH Készházak falazatát előre legyártják, éppen ezért egy nagyon gyors, nagyon egyszerű beépítési lehetőséget garantál, amellett, hogy kialakítása kiváló, sok szempontból praktikus.

A panel szerkezetét OSB lap, kőzetgyapotból és fólia szendvicsszerkezete nyújtja. A kőzetgyapot kiváló hőtartást biztosít, a fólia pedig a pára és a nedvesség miatt szükséges. Erre a szendvicsszerkezetre kerül rá egy választható vastagságú szigetelő réteg (például EPS), majd egy dryvit háló, ragasztó és végül a színezék kívülről. A ház belső felén az OSB-t a szerelvényezés követi és erre kerül az EPS szigetelő réteg. Mind a lakók, mind a házépítő mesterek oldaláról nagyon pozitív tapasztalatokról tudunk beszámolni.

Tulajdonságai közül csupán egy párat kiemelve

  • jó hőszigetelőt, hőtároló képességgel bír.
  • Határoló falai és a födém kiválóan tűrik a magas hőt,
  • jó zajvédelemmel rendelkezik,
  • könnyű megmunkálni és
  • nagyon gyorsan, egyszerűen építhető.
  • LSH Extra faltípus esetén 0,12W/m2K hőátbocsátási tényező.

A kész panelek rögzítése alul és felül szelemennel történik. Precíznek kell lenni az oszlopra való rátolásnál, hogy tökéletesen illeszkedjen. Penészesedés nem jellemző erre a típusú házra, azonban a vizes blokkokba (fürdőszobába például) érdemes impregnált gipszkartont választani.

Fontos szót ejteni a külső védelemről is, kívülről légzáró, de belső oldalról kifelé a párát átengedő fóliával szükséges ellátni a falazatot.

Tudj meg többet az LSH Készházakról ide kattintva! >

2022.09.26.