Egyre nehezebb jövő előtt állunk, emelkednek az energiaárak, a rezsiköltségek az egekbe szállnak, bolygónk felmelegedéssel, mi pedig egyre szélsőségesebb időjárással nézünk szembe. Az ingatlanok is olyan borsos árakon cserélnek gazdát, ami a fiatalok számára szinte megfizethetetlen. Mit lehet ilyenkor tenni?

Szerencsére ma már sok lehetőség áll rendelkezésünkre, így nem kell megijedni. Ha költözni szeretnél, de nincs elegendő keret egy komolyabb családi ház megvásárlására és még a környezetet is óvni szeretnéd, akkor megoldást jelenthetnek a moduláris házak. De mik is ezek a moduláris házak?

Egy mondatban összefoglalva ezek olyan házak, melyek a Te elképzelésed alapján készülnek, gyorsan felépíthetők, könnyűszerkezetes készházak. Ugye milyen jól hangzik?

Miért előnyösebb egy moduláris, mint egy hagyományos ház?

Ugye Te is számtalan horrortörténetet hallottál már rokonoktól, ismerősöktől, hogy micsoda bonyodalmakba, súlyos költségekbe és akár hosszú évekbe került mire elkészült egy ingatlan? A moduláris házakban az a legjobb, hogy az építkezés teljes költsége előre kiszámítható, nincsenek rejtett és váratlanul felbukkanó kiadások, ráadásul ezek a házak olyan árakon kerülnek megépítésre, amelyet egy szerényebb keretösszegű fiatal pár, család is meg tud fizetni. Nem kell évekig elhúzódó építkezéssel idegeskedni és bajlódni, hiszen új otthonod a kitűzött dátumra, tervszerűen kerül átadásra.

A gyártási idő a szerződés aláírását követően 4-8 hetet vesz csak igénybe, míg összeszerelése, akár egy hét alatt is elkészülhet és át is veheted a kulcsra kész házat. És a gyorsaság itt nem fog a minőség rovására menni!

Bármilyen ház kialakítható belőle, így tervezhető emelet, több szoba vagy lapostetős megoldás is, a modulokat kedved szerint variálhatod. Könnyű a szellőző-, víz- és fűtőberendezéseket beszerelni és beépíteni, amellyel további összegek spórolhatóak meg.

A moduláris készházak másik kiemelt tulajdonságaként említhető, hogy a későbbiekben mikor szükségessé válik korlátlanul bővíthető. Ha egy plusz szobára lesz szükséged később, probléma nélkül megtoldhatod az ingatlant.

Mindenképpen ki kell emelni azt is, hogy a legtöbb esetben természetes anyagok kerülnek felhasználásra, így ez egy környezettudatos választás, amellyel a Földünk is óvható, valamint egy egészséges életkörnyezet kerül kialakításra. Az elkészült ház alacsonyan, gazdaságosan fenntartható és környezetbarát is egyszerre, az építkezés során nem keletkezik jelentős mennyiségű hulladék, amellyel tovább terhelnénk környezetet.

Minden készház minőségi és kiváló építőanyagokból készül, amely garanciát jelent arra, hogy a későbbiekben se legyen majd probléma az elkészült házzal.

Nem csak lakóház, de nyaraló, iroda, étterem is álmodható belőle és nem jelenthet akadályt az sem, ha lejtős vagy éppen vízparti területre szeretnéd telepíteni az épületet.

Ha gyerekként is imádtál már legózni, akkor ezt is nagyon élvezni fogod, most felnőttként is megteheted, hiszen elképzeléseidnek csak a fantáziád szab határt. Nem kell elkeseredni akkor sem, ha nincs ötleted, hiszen a már előre elkészített típustervek alapján ötletet tudsz meríteni későbbi házad kialakításához.

Végül, de nem utolsó sorban, amilyen könnyen össze, olyan gyorsan szét is szerelhetők, sőt egyes esetben el is költöztethetők, ha a későbbiekben úgy döntesz.

A moduláris házak terjedésének jól láthatók az okai, hiszen gyorsan, aránylag olcsón juthatunk álmaink otthonához, amely nem csak környezetbarát, hanem gazdaságos, takarékos is. Tervezd meg Te is új moduláris otthonod és csatlakozz a készházak boldog tulajdonosainak táborához!

2022.07.25.