Ha moduláris ház építését tervezed, felmerülhet benned a kérdés, hogy ezek a házak könnyen felújíthatóak, illetve bővíthetőek lesznek-e a jövőben?

A válasz: Igen!

A házak felújítására előbb-utóbb mindenkinek gondolni kell. A használat során szennyeződnek a falak, keletkezhetnek olyan sérülések a házon kívül-belül, amelyek esztétikailag már nem elfogadhatók.

A felújítás során figyelembe kell vennünk a moduláris házak szerkezeti tulajdonságait. A házakat könnyű felépíteni, ebből következően felújítani sem nehéz. A külső felújítások esetén figyelni kell az időjárási viszonyokra, például a tető javítására, a külső falak újra festésére, javítására ideálisak a nyári hónapok. A belső felújítás végezhető bármelyik évszakban. A javításokhoz szerezd be a megfelelő minőségű, mennyiségű eszközöket, anyagokat. A munka így sokkal gyorsabb, könnyebb lesz. Célszerű ezek beszerzésénél több helyről ajánlatot kérni, mert az árak jelentősen eltérhetnek.

Amikor telket vásárolsz, figyelemmel kell lenned a telek méreteire, mert esetleges bővítés esetén a moduláris ház újabb elemeit be kell szállítani a telekre. Ha túl közel építettünk a szomszéd ház falához, ez nehézségekbe ütközhet. Ha már a helyszínen vannak az elemek a bővítéshez, ugyanazzal a módszerrel végezhetőek a munkálatokat, mint a ház építésénél.

A bővítést mindenki saját maga megtervezheti figyelembe véve az összes funkciót, aminek majd meg kell felelnie a háznak. Ha a ház külső méretei változnak, a terveket engedélyeztetni kell a hatóságokkal.

A moduláris ház bővítésére szükség lehet abban az esetben, ha az ott lakók száma növekszik, vagy újabb funkciójú helyiségekkel bővítik a házat. Előfordul, hogy a nagyszülők idős korukra összeköltöznek a gyerekeikkel a könnyebb ellátás érdekében. Vagy a fiatal házas családtagok egy ideig még a szülőkkel együtt laknak.

A bővítés nagyon egyszerűen kivitelezhető, ahogy a ház építése is. Lehet gondolkodni emeletráépítésben, vagy a ház alapterületének növelésében is.

A bővítések során újabb helyiségek alakíthatóak ki, például hálószoba, nappali, otthoni iroda, konyha télikert. Sportcélú, pihenésre alkalmas helyiség hozzáépítése például fitneszterem, szauna, sószoba.

Családi rendezvények miatti bővítés esetén az újabb helyiségbe ebédlőasztal, székek, tálalószekrény kerülhet. Garázs építése is lehet a bővítés célja.

A munkálatok nem időigényesek, mert a modulok már majdnem kész állapotban érkeznek a házhoz.

Ha nincs meg a megfelelő fedezet a ház bővítéséhez vagy felújításához, nézz körül a bankoknál, milyen hitellehetőségeket kínálnak, így sokkal hamarabb élvezheted a bővített ház előnyeit.

2022.06.03.