Leírás

Az EUROTHERM EPS 100 lépésálló lemezek expandált polisztirol (hungarocell) lemezek. Aljzatok, födémek, nem járható tetők hőszigetelésére alkalmazható.

Az EPS-100 lépésálló polisztirol (sárga csíkos) hőszigetelés kialakításánál a fő hangsúly a megfelelő hőszigetelő képessége, illetve a mechanikai igénybevételek tűrésén van.

A megfelelő EPS-100 lépésálló hőszigetelés alkalmazásával az épület hőveszteségét még tovább csökkenthetjük, illetve növelhetjük a padlófűtési rendszerünk hatékonyságát.

Az EPS-100 polisztirol leggyakrabban használt hőszigetelő anyag a födémek hőszigetelésénél. Olyan épületszerkezetekhez ajánlott, ahol nagyobb mechanikai igénybevételnek kell megfelelni.

Az EPS-100 lépésálló polisztirol hőszigetelés feladata a födémek megfelelő hőszigetelésének biztosítása. Egyik legfontosabb tulajdonsága a nyomószilárdság (100kPa). A jó minőségű, nagyobb nyomószilárdságú lépésálló polisztirol EPS-100 dilatációja kisebb, ezért sokkal jobban reagál a fokozottabb hőingadozásra, főleg a padlófűtéses aljzat hőszigetelésére ajánlott.

Jó hőszigetelő képességgel, csekély vízfelvevő képességgel rendelkezik.

A hőszigetelés vastagságával nem érdemes takarékoskodni a födémben, mivel a hő fölfelé terjed, ezért egy négyzetméterre vetítve a födémen, a tetőn keresztül távozik a lakásból a legtöbb hőenergia. Éppen ezért ide mindig vastagabb (EPS-100 lépésálló polisztirol) hőszigetelést kell tenni, mint a falakra.

Felhasználási területei:

  • födémszerkezetek alsó síkján
  • felfelé hűlő épületszerkezetekben, burkolatokkal védetten kivitelezve
  • esztrich, aljzatbeton szigetelőanyagaként, normál körülményeknek megfelelő terhelhetőséggel
  • egyenes rétegrendű tetőszigetelés nem járható felületein

Az ár Ft/m2 – re vonatkozik.